ZenYoga erbjuder utövaren en enkel möjlighet till bÀttre fysisk hÀlsa och god vitalitet samt en ökad möjlighet till balans i livet genom att dagligen utöva denna teknik 10-20 minuter morgon och kvÀll.

ZenYoga har sina rötter i den indiske munkens Bodhidharmas förstÄelse att en persons resultat av meditation Àr beroende av balansen mellan och tillstÄndet i "de tre elementen - Kropp, Sinne, Ande". Denna förstÄelse Äterfann han ocksÄ inom Taoismen i Kina dÀr den fanns inbÀddad i den traditionella kinesiska medicinen i begreppen "himmel, jord och mÀnniska". För att förstÀrka sin meditation utvecklade han, under sin nioÄriga vistelse i Shao Lin (ca 520 e.Kr), med MÀstarens tÄlamod och precision, former (stÀllningar och rörelser) som kombinerar Hatha Yogans subtila strÀckningar med kontemplativa kinesiska terapeutiska rörelser.

Det Àr enkla rörelser och förÀndringar av positioner som Àr lÀtta att lÀra och utföra men ÀndÄ resulterar i djupgÄende och genomgripande resultat. Trots att alla "formerna" kan utövas stÄende i nÀstan samma bekvÀma stÀllning, kommer samtliga inre organ, mÄnga muskelgrupper och meridianerna att vitaliseras liksom bindvÀven. NÀr den fysiska aspekten av de 12 formerna börjar behÀrskas inser man att övningarna ocksÄ leder till medveten rörelse, lugn och centrering utöver de vitaliserande fysiska effekterna.

ZenYoga Àr resultatet av Mas R. E. Rogers mÄngÄriga praktiska studier av Ji Yin Jing (Den klassiska metoden att förÀndra bindvÀven) i Taiwan, Kina och Hong Kong. ZenYoga Àr, sÄ vitt jag kÀnner till, den enda traditionella kinesiska metod för vÀlmÄende som inkluderar element av indisk Hatha Yoga.

Tel: 070-431 05 85